Menulux POS Sistemleri - Telefon Icon
Menulux POS Sistemleri - Blog - Arrow icon MENULUX BLOG

Restoranlarda Yenilikçi Yazılım Çözümleri: Bulut POS Sistemleri ve Avantajları

Menulux POS Sistemleri · Mart 26, 2024

Günümüz dünyasında verimlilik kavramı bir işletmenin sürüdürebilir olması için hayati önem taşımaktadır. Diğer tüm ticari faaliyetlerde olduğu gibi yeme içme sektöründe de verimli bir operasyon yürütmek en temel konulardan birini oluşturmaktadır. Peki restoranınızda verimi nasıl hesaplayacaksınız? Ancak ölçülebilir ve ölçeklendirilebilir sistemlerle veriminizi ölçebilirsiniz. İster büyük ister küçük bir işletme olsun, POS sistemi kullanmanın işletme verimliliğini ölçmek açısından kaçınılmaz olduğuna kimse itiraz edemez.

POS sistemleri yazılım mimarisi, donanım ve haberleşme gibi alanlarda birçok farklı teknolojiyi içerisinde barındırmaktadır. Bu noktada teknolojik olarak birbirinden farklı birçok POS sistemi de özellik bakımından benzer olsa da yapısal olarak farklı çözümler sunmaktadır. Bunların arasında son zamanların gözde terimi Bulut (cloud) tabanlı yazılımlar öne çıkmaktadır.

Menulux POS Sistemi - Restoran Adisyon Programı - Blog

Bulut sistem aslında verilerin sabit bir alanda değil internete bağlı herhangi bir yerden ve istenildiği zaman erişilebilmesi manasına gelmektedir. Yeni nesil bulut POS sistemi de restoranın satış, stok, kasa hareketleri gibi verilerini restoran içindeki bir bilgisayarda tutmak yerine dünyanın herhangi bir yerindeki bir veri merkezinde yer alan sanal sunucularda depolamaktadır. Eski nesil POS sistemlerinde alışılagelmiş şekilde restoran içinde bulunan bir bilgisayarda tutulan veriler, “Single Point of Failure” yani tek noktaya bağımlı, riski yüksek bir durum oluşturmaktadır. Mesela bir bilgisayar belleğinde oluşacak bir disk arızası kaydedilen verilerin geri getirilmesini çok masraflı ya da bir daha asla geri yüklenememesi riski beraberinde getirecektir.

Adisyon sistemlerinde artık pazarın bulut tabanlı pos sistemlerine yönelmesinin temel nedeni verilerin güvenli bir şekilde saklanması, her yerden erişiminin kolay olması ve talebe göre geliştirmeye daha açık olması olarak sıralanabilir. Tüm uygulamaların ortak bir bulut sunucusunda tutulması sayesinde son zamanlarda popüler olan QR kod üzerinden menü gösteriminin yanısıra QR menü ile seçilen ürünün POS sistemine sipariş olarak iletilebilmesi de mümkün olmuştur.

Gelin şimdi de bulut tabanlı POS sistemlerinin genel avantajlarını sıralayalım;

1. Erişim Kolaylığı:

İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişilebilirler, bu da işletme sahiplerinin satışları takip etmesini, envanteri yönetmesini ve raporları görüntülemesini kolaylaştırır.

2. Daha az Maliyet:

Geleneksel POS sistemlerine kıyasla daha düşük maliyetlidirler, çünkü genellikle özel donanım gerektirmezler. Bulut POS sistemleri, mevcut cihazlarda (örneğin, tabletler veya akıllı telefonlar) çalışabilir.

3. Güncel Yazılım ve Özellikler:

Bulut tabanlı POS & adisyon sistemi, sistem güncellemelerini ve yeni özellikleri kolayca entegre etme yeteneği sayesinde sürekli olarak güncel kalabilirler. Bu, işletmelerin teknolojik olarak rekabetçi kalmalarına yardımcı olur.

4. Veri Yedekleme ve Güvenlik:

Veriler buluta yedeklendiği için, olası bir donanım arızasında veya felaket durumunda (örneğin, hırsızlık veya yangın) veri kaybını önlerler. Ayrıca, güvenlik duvarları ve diğer güvenlik önlemleriyle korunurlar.

5. Genişletilebilirlik ve Ölçeklenebilirlik:

İşletmenin büyümesiyle birlikte, bulut tabanlı POS sistemleri genellikle daha fazla kullanıcıya ve işleme izin veren esnek bir yapıya sahiptir.

“Bulut tabanlı POS sistemleri günümüz teknolojik gelişmeleri göz önüne alındığında vazgeçilmez bir seçenek haline gelmiştir. Bulut tabanlı restoran POS sistemleri hakkında detaylı bilgi ve işletmenize özel çözümler için Menulux web sitemizi ziyaret ediniz.”

Bu yazı Medium üzerinde yayınlanmıştır, ilginizi çekebilecek diğer başlıklar için medium.com/menulux sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
TÜM BLOG YAZILARINI GÖR

Dünyada MENULUX

Menulux Bilgi Teknolojileri - Yazılım Hizmetleri - Dünyada Menulux

Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre, Suudi Arabistan başta olmak üzere toplamda 24 ülkede Menulux POS Sistemleri aktif olarak kullanılmaktadır.

Hemen tüm referanslarımızı incelemek için tıklayın.