Menulux POS Sistemleri - Telefon Icon
Menulux POS Sistemleri - Blog - Arrow icon MENULUX BLOG

Cafe ve Restoran Pos Sistemleri Karşılaştırması… Ne, Nedir? Pos & Adisyon Sistemi Nasıl Secilir?

Menulux POS Sistemleri · Mart 10, 2024

İşletmeniz için markanızı belirlediniz ve nihayet kiralık bir yer bularak iç ve dış mekanı tasarlamaya başladınız. Aylarca süren planlamadan sonra, büyük açılışınıza kadar personelinizi seçmek için iş görüşmeleri yapıyorsunuz. Şimdi son bir iş daha kaldı! Henüz bir POS sistemi seçmediniz ve nereden başlayacağınızı tam olarak bilmiyorsunuz.

Diğer cafe restoranlarda gördüğünüz veya işletmesi olan arkadaşlarınızın kullandığı sistemlerden birini mi seçeceksiniz? Yoksa ihtiyaçlarınıza yönelik, daha size özgü, esnekliği olan bir POS sistemi mi tercih edeceksiniz?

“Bu zor kararınızda size yardımcı olabilecek bazı önemli noktalara dikkat çekmeye çalışacağız.”

Güvenilir ve Basit: Yazarkasa POS Cihazı

İlk bakışta piyasadaki en bilinen ve en basit POS sistemi, üzerince kredi kartı ödeme terminali bulunan güvenilir bir yazarkasa POS cihazıdır. Müşterinin satın almak istediği ürünleri girersiniz veya barkod okuyucu ile okutursunuz, nakit veya kredi kartıyla ödeme alır, fiş ve para üstünü verirsiniz, işlem sona erer. Yeterince basit ve kolay değil mi?

Evet, basit bir yazarkasa POS kurulumu iyidir ve yazılım maliyeti yoktur, fakat bir çok noktada yetersiz kalır. Siparişleri ve adisyonları yönetmek, birçok online sipariş platformundan paket sipariş alabilmek, satış ve stok verilerini anlık olarak izlemek gibi günümüzde ihtiyaç duyulan bazı özelliklerden yararlanma imkanını kaybetmiş olacaksınız.

Bu, birçok işletmenin güvendiği ortak bir çözüm olsa da, basit bir yazarkasa POS cihazı, işletmenizin verimi konusunda fikir edinmenizi imkansız hale getirir.

Menulux POS Sistemleri - Ödeme Çözümleri - Yazarkasa POS Cihazı

“Uygulanması en basit ve en kolay olan bu çözüm tek başına, birçok POS sisteminde mevcut raporlama ve merkezi satış verilerinin eksikliği nedeniyle işletmeniz için bir felaket reçetesi haline gelebilir.”

Denenmiş ve Sağlam: Geleneksel POS Sistemleri

Biraz modası geçmiş olsa da bir sonraki tercih eski tip olarak bilinen geleneksel POS sistemidir. Bu tür POS sistemleri çoğunlukla Windows tabanlı bir PC veya dizüstü bilgisayar ve üzerinde çalışan bir adisyon programı gerektirir. Sistemden gelen bilgiler, güvenli saklama için merkezi bir sunucu ana bilgisayar veya harici bir cihazda depolanır.

Bu sistemler, satış ve stok verilerinizi toplamak ve analiz etmek için harika bir çözüm sunar. Siz de bu sayede israfı azaltabilir, envanteri ve siparişi tam olarak belirleyebilirsiniz. Bu durum, müşterilerinizin hep bir adım önünde olmanıza ve onlara ihtiyaç duydukları şeyi bazen onlar daha ihtiyaç duymadan sağlamanıza yardımcı olacak birçok önemli avantajı beraberinde getirir.

Bu sistemleri satın alırken genellikle tek seferlik bir ödeme yaparsınız veya “ücretsiz” bir adisyon sistemi bile bulabilirsiniz. Elbette kaliteli donanım, yazılım lisansları ve kurulum ücretlerinin başlangıç maliyetleri, bazı işletmelerin bütçelerini aşabilir. Esnek ve ölçeklenebilir olmayan bu tür POS sistemleri, zaman içinde güncelliğini yitirecek ve yetersiz kalacak, bir arıza yaşamanız durumunda da genellikle yüksek yerinde destek ücretleri gerektirecektir.

Menulux POS Sistemleri - POS Çözümleri - Eski Nesil POS Cihazları

Güvenlik açısından bakıldığında, geleneksel POS sistemlerinde yazılımın kendi cihazlarınıza yüklenmesi ve çalıştırılması basit olsa da, bu sizi izinsiz girişlere, personelin kayıt silme veya bilgi hırsızlığı gibi fiziksel güvenlik endişelerine karşı da koruyamaz.

“Bu geleneksel POS sistemi çözümlerinin bulut desteğiyle gelmediğini düşünürsek, verileriniz tam anlamıyla korunaksızdır ve bazen verinizi kurtarmak için ekstra çaba harcamak zorunda kalabilirsiniz.”

Bulut Sistem Altyapısı ile Yeni Nesil POS Sistemleri

Günümüzün modern POS sistemleri, bulut sistem altyapısı ile desteklenen adisyon programı ve entegre mobil uygulamalardan oluşur. Donanım hala bir zorunluluk olsa da, yazılım tabanlı POS sistemleri, sizi eski tip cihazlar ile sınırlamayacak, mobil cihazlar veya tabletlerde çalışan yeni nesil yazılım ve uygulama çözümleri ile birlikte gelecektir. Elinizdeki cihazları kullanmak mı istiyorsunuz, kullanın. Yükseltmek mi istiyorsunuz, kolayca yükseltme yapın! Tüm bunlar için size daha fazla esneklik ve uygulama çözümlerini birlikte sunan güçlü bir yazılım sağlayıcı seçin.

Bulut POS sistemleri, tüm verileri bulutta depoladıkları için en modern sistemlerdir, bu nedenle verileriniz hiçbir zaman “kaybolmaz” ve nerede olursanız olun her zaman kullanılabilir durumda olur. Bulut tabanlı bir çözüm işinizi geliştirirken size hayati bilgilerinizi depolamak için güvenli bir yer sağlar. Bir sahilde uzanıyor olsanız da akıllı telefonunuz üzerinden raporlar almanıza ve işinize kontrol etmenize olanak tanır.

Bu kullanımı kolay POS sistemleri, büyüyen işletmenizle birlikte ölçeklenebilir. Uzun vadeli destek sözleşmelerine veya ihtiyacınız olmayan donanım seçeneklerine bağlı kalmadan cihaz değiştirme ve yazılım güncelleme yetenekleri sayesinde eski tür POS sistemlerinde karşılaşılan birçok sorun da önlenmiş olur. Ayrıca, birçok sağlayıcı asla acıtmayan ücretlerle 7/24 destek hizmetleri sunar.

Olumsuz olarak değerlendirilebilecek bir nokta: Bulut tabanlı adisyon sistemi yazılımlarının sadece online olarak çalıştığı düşüncesidir. Evet, yeni ortaya çıkan bir çok yazılım evi, geliştirme süreci daha kolay olduğundan sadece online çalışan yazılım çözümleri sunuyor. Genellikle ucuz aylık ücretlerle sunulan bu hizmetler, geleneksel sistemlerin sağlamlığını ve bütünlüğünü maalesef sağlayamaz.

Elbette bu konuda deneyimli ve güçlü yazılım firmaları geleneksel sistemlerin sahip olduğu sağlamlık ve internetsiz ortamda Offline çalışma özelliklerini tüm diğer entegrasyon yapılarıyla birlikte destekleyen bulut POS çözümleri sunuyor. Karşılaştırma yaparken dikkat etmeniz gereken konulardan en önemlisi de bu!

Menulux POS Sistemleri - POS Çözümleri - Eski Nesil POS Cihazları

“Sonuç olarak, yeni bir işletme açarken restoran POS sistemi tercihinizde boyutunuza ve ihtiyaçlarınıza göre mükemmel bir çözüme sahip olduğunuzdan emin olmak için bir uzmanın görüşünü almak önemlidir.”

Restoran POS Sistemi Seçiminize Yardımcı Olalım!

Bir cafe restoran işi kurmak tahmin edilenin ötesinde büyük bir girişimdir. Bu işe başlarken önemli bir adım; Sipariş, satış, adisyon, tahsilat, cari hesaplar, stoklar ve raporlama gibi restoran yönetimi konusunda çözüm sağlayan POS sistemi tercihidir.

Bu konudaki çözüm ortağınızın cafe restoran işletmeleri ve POS sistemleri konusunda derin deneyime sahip olması gerekir. Başarı geçmişi olan ve yeni işletmelerin gelişmesine yardımcı olacak teknolojiye ve yeniliğe sahip bir yazılım firması seçmek çok önemlidir. Çözüm ortağınızın, sizin için mükemmel POS sistemi çözümünü doğru şekilde belirlemesi ve uygulamak için bir başlangıç operasyonu sağlaması gerekir.

Menulux yardım etmek için burada! Karşılaştığınız temel iş zorluklarını belirlemek için zaman ayırıyoruz. Çok çeşitli özelleştirilebilir özellikler ve aralarından seçim yapabileceğiniz esnek donanım seçenekleriyle, uyguladığınız sistemin size arzu ettiğiniz sonuçları vereceğinden emin olabilirsiniz.

Menulux Bilgi Teknolojileri - POS Sistemleri - Menulux Plaza

“Menulux’un sizin için nasıl değerli bir çözüm ortağı olabileceğini görmek, bulut sistem altyapısı, donanım, yazılım ve sistem çözümleri hakkında daha fazla bilgi almak için bugün bize ulaşın.”

Bu yazı Medium üzerinde yayınlanmıştır, ilginizi çekebilecek diğer başlıklar için medium.com/menulux sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
TÜM BLOG YAZILARINI GÖR

Dünyada MENULUX

Menulux Bilgi Teknolojileri - Yazılım Hizmetleri - Dünyada Menulux

Türkiye, İngiltere, Almanya, Fransa, İsviçre, Suudi Arabistan başta olmak üzere toplamda 24 ülkede Menulux POS Sistemleri aktif olarak kullanılmaktadır.

Hemen tüm referanslarımızı incelemek için tıklayın.